آموزش افزودن بارش برف طبیعی به عکس در فتوشاپ

به گزارش مبصر کلاس، زمستان فصل بسیار زیبایی است، اما عکاسی در این فصل و در هوای برفی کار واقعا چالش برانگیزی است. البته سختی عکاسی در زمستان تنها به خاطر سردی هوا نیست و به مسائل فنی عکاسی نیز مربوط می شود. با این حال، زیبایی بارش برف چیزی است که نمی توان به سادگی از آن دست کشید. عکس های برفی معمولاً تبدیل به خاطره انگیزترین عکس ها می شوند. با این حال، اگر هوا برفی نبود چه کار کنیم؟ در این مقاله، آموزش گام به گام ایجاد افکت برف در فتوشاپ را ارائه خواهیم کرد. در انتهای آموزش می توانید افکت برف کاملاً طبیعی را روی عکس های خودتان ایجاد کنید.

آموزش افزودن بارش برف طبیعی به عکس در فتوشاپ

عکس زیر، نتیجه ی نهایی این مقاله آموزشی است. همچنین توجه داشته باشید که برای این آموزش از Adobe Photoshop CC 2021 استفاده شده است. البته بیشتر نسخه های قبلی هم برای ایجاد افکت برف در فتوشاپ کفایت می کنند و تغییرات نسخه های مختلف اخلالی در این آموزش ایجاد نمی کند.

شروع کار - تنظیم فایل ها

برای این آموزش، ما از عکس زیر استفاده می کنیم و قصد داریم افکت بارش برف را به آن اضافه کنیم. شما هم می توانید این عکس را ذخیره کرده و آموزش را گام به گام همراه با ما طی کنید.

در پنل لایه ها (معمولا در بخش پایین و سمت راست فتوشاپ)، می بینید که تنها یک لایه Background وجود دارد.

مرحله 1: یک لایه خالی بالای عکس ایجاد کنید

برای اجتناب از آسیب رساندن و ایجاد تغییرات دائمی روی عکس اصلی، یک لایه تازه ایجاد می کنیم و تمام تغییرات را روی آن انجام می دهیم.

برای انجام این کار، از قسمت زیرین پنل لایه ها ، گزینه Add new Layer را انتخاب کنید.

لایه تازه با نام Layer 1 و در بالای لایه Background ایجاد می شود.

روی نام لایه 2 مرتبه کلیک کرده و نام آن را به Snow تغییر دهید. سپس دکمه Enter (در ویندوز) و یا Return (در مک) را بزنید تا تغییر اعمال شود.

مرحله 2: لایه را با رنگ مشکی پر کنید

در مرحله بعد، باید تمام فضای لایه تازه را به رنگ مشکی درآوردیم.

اگرچه استفاده از ابزار قلم یکی از راه ها است، ولی راه آسان تری هم وجود دارد. از منو بالایی فتوشاپ وارد گزینه Edit شده و سپس گزینه Fill را انتخاب کنید.

در صفحه ای که باز می شود، مانند عکس زیر، میزان Content را روی Black تنظیم کرده و روی OK کلیک کنید.

با انجام این کار، فتوشاپ لایه Snow را به رنگ مشکی در می آورد. و از آنجایی که لایه Snow در بالای لایه پس زمینه (عکس اصلی) شما است، شما تنها عکسی سیاه را می بینید و عکس اصلی زیر آن پنهان می شود.

مرحله 3: فیلتر Add Noise را اضافه کنید

برای ساخت افکت بارش برف در فتوشاپ، کارمان را با فیلتر Add Noise شروع می کنیم.

دقت کنید که لایه Snow را انتخاب کرده باشید. حالا از منوی بالای صفحه وارد منو Filter شده، از بخش Noise، گزینه Add Noise را انتخاب کنید (مانند عکس زیر)

فیلتر Add Noise تعدادی نقطه را به صورت پراکنده به لایه شما اضافه می کند. در مراحل بعدی، این نقاط را تبدیل به دانه های برف می کنیم.

میزان Amount را روی 25 درصد تنظیم کنید و برای Distribution نیز گزینه Gaussian را انتخاب کنید. از پخش پایینی صفحه ای که باز می شود (مانند عکس زیر)، گزینه Monochromatic را فعال کنید تا تمام نقطه ها محدود به رنگ سیاه و سفید شوند. سپس روی OK کلیک کنید.

همانطور که مشاهده می کنید، فتوشاپ لایه Snow را با Noise پر می کنید. البته این نقاط فعلا خیلی کم رنگ هستند، ولی در مراحل بعدی آن ها را شفاف و بهتر می کنیم.

مرحله 4: میزان Noise را بزرگ تر کنید

همانطور که گفتیم، تا به اینجای کار Noiseها خیلی کمرنگ، ناملموس و کوچک بودند. در این مرحله قصد داریم با استفاده از Scale Command، آن ها را بزرگ تر کنیم.

از منوی بالای صفحه وارد بخش Edit شوید، و از بخش Transform گزینه Scale را انتخاب کنید.

در نوار ابزار بالای صحفه (مانند عکس زیر)، دقت کنید که آیکون زنجیر (لینک) بین طول و ارتفاع فعال باشد.

همانطور که می بینید، میزان آن ها روی 100 درصد است. فرقی نمی کند که طول یا عرض، میزان یکی از آن ها را به 400٪ تغییر دهید.

مانند عکس زیر، دکمه تایید را بزنید تا تغییرات اعمال شود.

همانطور که می بینید، دانه ها و Noise ها بسیار بزرگ تر شده اند و شباهت بیشتری با دانه های برف پیدا کرده اند. ولی هنوز خیلی زود است که آن ها را شبیه به دانه برف بدانیم.

مرحله 5: بخش های اضافه در لایه Snow را کراپ کنید

در مرحله قبل، برای بزرگ تر کردن میزان Nosieها، ما میزان آن لایه را خیلی بزرگ تر کردیم. اگرچه این کار ایراد خاصی ندارد، اما میزان بزرگ آن می تواند عملکرد برنامه فتوشاپ را تحت الشعاع قرار داده و کمی آن را کندتر کند. هرچه میزان فایل بزرگ تر باشد، سرعت شما بیشتر کاهش پیدا می کند. برای کوچک کردن و حذف نواحی اضافی، از روش های زیر استفاده کنید.

پیدا کردن میزان اصلی لایه

از آنجایی که ابعاد اصلی فایل ما به میزان فایل عکس اصل است، نواحی بزرگ تر از آن به حاشیه می فرایند. به عبارت دیگر، بخش هایی از لایه وجود دارند که شما آن ها را نمی بینید. برای اینکه میزان اصلی لایه Nosie را متوجه شوید، آن را انتخاب کرده و دکمه های Control + T را بزنید. این کار را از منوی بالای نرم افزار و از جهت Edit > Free Transform نیز می توانید انجام دهید.

همانطور که مشاهده می کنید، ابعاد اصلی لایه تعیین می شود. مشاهده می کنید که بخش زیادی از آن به حاشیه رفته و مخفی شده است. اگر احیانا این باکس را نمی بینید، از همان منوی بالای نرم افزار وارد منو View شده و گزینه Fit on Screen را بزنید. این کار را با فشردن دکمه های Control + 0 نیز می توانید انجام دهید.

حالا متوجه می شوید که لایه Snow شما واقعاً چقدر بزرگ تر از حد طبیعی شده است. شما تنها کوچک از میانه آن را مشاهده می کردید و بیشتر میزان لایه به حاشیه ناحیه خاکستری فتوشاپ رفته بود. اگرچه این بخش را مشاهده نمی کردید، ولی جزو میزان فایل شما در فتوشاپ محسوب می شود.

از کلیدهای Control + 0 و یا control + +/- استفاده کنید تا میزان بزرگ نمایی تصویر را تنظیم کنید. در مرحله بعد، نواحی اضافی را حذف می کنیم.

چطور نواحی اضافی را حذف کنیم؟

برای پاک کردن نواحی اضافی لایه Snow، در ابتدا از منوی بالای فتوشاپ وارد بخش Select شده و گزینه All را انتخاب کنید. همانطور که می بینید، تمام میزان ای که می بینید انتخاب می شود.

سپس وارد منوی Image شده و گزینه Crop را انتخاب کنید.

همانطور که میبینید، بخش های اضافی لایه پاک شد. حالا بخش انتخاب شده را هم حذف می کنیم. مجددا وارد منو Select شده و گزینه Deselect را انتخاب کنید. این کار را با استفاده از کلیدهای میانبر Control + D هم می توان انجام داد.

بعد از اتمام مرحله 5، هیچ تغییری در ظاهر تصویر شما نباید ایجاد شود. چراکه تنها بخش های خارج از چشم را پاک کردیم.

مرحله 6: .لایه S now را تبدیل به یک Smart Object کنید

در این مرحله، ما قصد داریم لایه Snow را به یک Smart Object تبدیل کنیم. با انجام این کار، تمام فیلترها و تنظیماتی که روی این لایه انجام می دهیم بعدا قابل تغییر و ویرایش خواهند بود.

برای انجام این کار، دقت کنید که لایه Snow را انتخاب کرده باشید. سپس روی آن راست کلیک کرده و گزینه Convert to smart object را از میان لیست انتخاب کنید.

آیکن Smart Object به تصویر بندانگشتی لایه اضافه خواهد شد (مانند عکس زیر) و مطمئن خواهید شد که لایه شما به درستی تبدیل به یک Smart Object شده است .

مرحله 7: حالت Blend Mode لایه را تغییر داده و Screen را انتخاب کنید

برای اینکه لایه Snow را بتوانیم با خوبی با عکس اصلی ترکیب کنیم، حالت Blend Mode این لایه را از Normal به Screen تغییر دهید.

با انتخاب میزان Screen برای Blend Mode، تقاط سیاه نمایش داده نشده و تنها بخش های سفید باقی می مانند.

مرحله 8: فیلتر Motion Blur را به عکس اضافه کنید

در این مرحله از آموزش ایجاد افکت بارش برف در فتوشاپ، برای اینکه احساس بارش را منتقل کنیم، کمی نقاط (همان Noise) را محو می کنیم که احساس در حال حرکت بودن را ایجاد کنیم. برای انجام این کار، از فیلتر Motion Blur فتوشاپ استفاده می کنمی.

وارد منو بالایی نرم افزار شده و از بخش Filterها، وارد بخش Blur شده و Motion Blur را انتخاب کنیم.

صفحه تازهی باز می شود. در ابتدا، میزان زاویه (Angle) را روی -65 تنظیم کنید. این کار زاویه بارش را تنظیم می کند. با انتخاب این میزان، گویی برف از بالا و سمت چپ تصویر می بارد.

گزینه ی بعدی Distance است که میزان حرکت را تنظیم می کند. هرچه میزان آن بالاتر باشد، محو شدگی ناشی از حرکت بیشتر می شود. مقادیر بالاتر برای افکت باران مناسب است، ولی برای ایجاد افکت بارش برف در فتوشاپ، تنظیم میزان 8 الی 12 کفایت می کند. در پایان روی OK کلیک کنید.

در تصویر زیر نتیجه کار بعد از اضافه کردن فیلتر Motion Blur را مشاهده می کنید. همانطور که میبینید، بارش برف خیلی طبیعی تر شده است. البته در این عکس ما میزانی زوم کرده ایم تا بارش برف را بهتر ببینید.

نمایش و ویرایش Smart Filters

از آنجایی که فیلتر Motion Blur را روی یک Smart Object اعمال کرده بودیم، فتوشاپ آن را تبدیل به یک فیلتر هوشمند (Smart Filter) می کند. فیلترهای هوشمند در پنل لایه ها، زیر لایه Smart Object لیست می شوند.

مزیت اصلی استفاده از فیلترهای هوشمند این است که همیشه می توانید آن ها را مجددا ویرایش کنید. تنها کافی است 2 مرتبه روی نام آن ها کلیک کنید تا صفحه ویرایش برای شما باز شود.

پاک کردن ماسک فیلترها

فتوشاپ به صورت پیش فرض یک Filter Mask روی فیلترهای هوشمند ایجاد می کند. این ماسک با استفاده از یک تصویر بندانگشتی سفید در سمت چپ کلمه Smart Filters نمایش داده می شود. یک ماسک فیلتر شباهت زیادی با ماسک لایه (Layer Mask) دارد. تنها تفاوت این است که ماسک لایه بخشی از محتوای لایه را مخفی می کند، ولی ماسک فیلتر جلوی اعمال فیلتر روی بخش هایی از تصویر را می گیرد.

در آموزش ایجاد افکت بارش برف در فتوشاپ، ما نیازی به ماسک فیلتر نداریم. بنابراین آن را حذف می کنیم تا در پنل لایه ها فضای اضافی اشغال نکند.

برای پاک کردن ماسک لایه، روی تصویر بندانگشتی سفید راست کلیک کرده و گزینه Delter Filter Mask را انتخاب کنید.

همانطور که می بینید، ماسک حذف شده و فضای بهتر و بیشتری در پنل لایه ها داریم. حالا به ادامه آموزش می پردازیم.

مرحله 9: اضافه کردن Levels Image Adjustment

در مراحل قبل تعداد دانه های برف در تصویر خیلی زیاد بود. برای اینکه تعداد آن ها را کمتر کنیم و اینکه کمی هم آن ها را روشن تر کنیم، از Levels Image Adjustment استفاده می کنیم.

برای انجام این کار، وارد منو Image شده، سپس وارد بخش Adjustment شده و گزینه Levels را انتخاب کنید. اگر پنل اختصاصی Adjustment را هم به محیط فتوشاپ اضافه کرده باشید، به راحتی می توانید Levels را انتخاب کنید.

مرحله 10: تنظیم دقیق Levels

در پنجره Levels یک هیستوگرام را مشاهده می کنید که محدوده فعلی رنگی تصویر را نمایش می دهد. از آنجایی که ما لایه برف را انتخاب کرده ایم، این هیستوگرام تنها تعیینات همین لایه را نشان می دهد. مانند عکس زیر، در قیسمت زیر هیستوگرام، چند نوار مشاهده می کنید. یک نقطه مشکی در سمت در منتهی علیه سمت چپ و یک نقطه سفید هم در منتهی علیه سمت راست وجود دارد. در میان وسط هم یک نقطه دیگر (خاکستری) قرار گرفته است.

در حال حاضر کاری با این دستگیره و نقطه خاکستری نداریم و تنها باید نقاط سفید و مشکی را تنظیم کنیم.

برای کاهش تعداد دانه های برف، نقطه مشکی را به آرامی به سمت راست می بریم. همچنان که این کار را انجام می دهد، چشمتان به تصویر اصلی باشد. متوجه خواهید شد که نقاط تیره، تیره تر می شوند و به مرور کاملاً حذف می شوند.

سپس، برای شفاف تر کردن به جای مانده برف ها، نقطه سفید سمت راست را انتخاب کرده و آن را به سمت چپ بکشید. هرچه آن را بیشتر به سمت چپ ببرید، دانه های برف شفاف تر می شوند.احتمالاً نیاز باشد تا چند مرتبه این دو نقطه را تنظیم کنید تا نتیجه دلخواه خودتان ایجاد شود.

زمانی که حس می کنید حجحم برف مناسب و کافی است، روی گزینه OK کلیک کنید.

عکس زیر نتیجه کار ما بعد از تنظیم Levels است. همانطور که میبینید، تعداد برف ها کمتر شده و دانه های به جای مانده نیز بیشتر هستند.

نکته:

از آنجایی که این تنظیمات را روی یک Smart Object انجام داده ایم، امکان تغییر مجدد آن ها همچنان وجود دارد. همانطور که پیش تر بیان شد، برای تنظیم مجدد Levels هم می توانید از پنل لایه ها و در زیر نام لایه Smart Object، روی گزینه Levels دو مرتبه کلیک کنید تا صفحه تنظیم آن مجدداً باز شود (عکس زیر).

مرحله 11: لایه Snow را تکثیر کنید

در این مرحله از آموزش ایجاد افکت بارش برف در فتوشاپ، قصد داریم تا عمق بیشتری به افکت برف خودمان بدهیم. بنابراین یک لایه تازه ایجاد می کنیم و در این لایه می خواهیم دانه های برف درشت تر و بزرگ تر باشند. گویا اینکه این دانه ها به دوربین نزدیک تر هستند. برای انجام این کار، لایه Smart Object که Snow نام داشت را کپی و تکثیر می کنیم.

در پنل لایه ها، روی Smart Object کلیک کرده و آن را به سمت آیکن Add new layer بکشید (Drag کنید) - مانند عکس زیر

لایه تازهی با نام Snow Copy ایجاد شده و بالای لایه اصلی قرار می گیرد. توجه داشته باشید که این لایه کپی، همان افکت ها و فیلترها (Motion Blur، تنظیمات Levels و …) را نیز به همراه دارد. به عبارت دیگر، تمام آن لایه و افکت ها تکثیر می شوند.

مرحله 12: لایه کپی شده را 180 درجه بچرخانید

در مرحله قبل لایه Snow را تکثیر کرده بودیم. ولی چون همه چیز عینا تکرار می شود، دانه های برف کاملا همپوشانی پیدا کرده و تغییری روی تصویر ایجاد نمی شود. برای حل این مشکل، لایه Snow Copy را 180 درجه بچرخانید. برای انجام این کار، جهت زیر را پیش بگیرید.

لایه Snow Copy را انتخاب کنید. از منوی بالای فتوشاپ، وارد بخش Edit شده و Transform را انتخاب کنید، سپس گزینه Rotate 180° را انتخاب کنید.

با انجام این کار، دانه های برف همچنان در همان میزان و زاویه می بارند، ولی از آنجایی که موقعیت قرارگیری آن ها تغییر کرده، تعداد برف هایی که می بینید 2 برابر خواهد بود.

مرحله 13: فیلتر Crystallize را به عکس اضافه کنید

برای اینکه دانه های برف در لایه تازه از لایه قبلی بزرگ تر باشند، از فیلتر Crystallize فتوشاپ استفاده می کنیم.

از منو بالای نرم افزار وارد بخش Filter شده، Pixelate را انتخاب کنید و سپس گزینه Crystallize را انتخاب کنید.

این فیلتر تصویر را شکسته و آن را به بخش ها و سلول های کوچک تری تقسیم می کند. در بخش پاینیی صفحه ای که باز می شود، گزینه Cell Size را مشاهده خواهید کرد که از آن برای تعیین میزان هرکدام از این بخش ها و سلول ها استفاده می کنیم. برای ایجاد افکت بارش برف در فتوشاپ، میزان 10 الی 20 کافی خواهد بود. از آنجایی که ابعاد تصویر ما نسبتاً بزرگ است، از عدد 20 استفاده می کنیم. ولی اگر عکس شما چندان بزرگ نیست، شاید بهتر باشد از مقادیر کمتری استفاده کنید. در پایان، روی OK کلیک کنید.

همانطور که در عکس زیر می بینید، دانه های بزف بزرگ تر و درشت تر شده اند.

در پنل لایه ها، مشاهده می کنید که فیلتر Crystallize هم زیر Smart Object مورد نظر اضافه شده است. اگر قصد تغییر میزان آن را داشتید، تنها کافی است 2 مرتبه روی آن کلیک کنید تا صفحه تنظیمات این فیلتر مجدداً باز شود.

مرحله 14: فیلتر Motion Blur را مجدداً اضافه کنید.

از آنجایی که می خواهیم دانه های درشت تر برف (لایه Snow Copy) حالت حرکت و موشن بیشتری داشته باشند، مجدداً Motion Blur را به این لایه اضافه می کنیم.

جهت Filter > Blur > Motion Blur را پیش بگیرید.

در صفحه ای که باز شد، میزان Angle را دست نزدید. ولی از آنجایی که این دانه های برف از مرحله قبل بزرگ تر هستند، میزان Distance را افزایش دهید. به نظر ما، چیزی بین 16 الی 20 می تواند انتخاب مناسبی باشد. با این حال، این مرحله هم بستگی به میزان تصویر شما خواهد داشت. در پایان، روی OK کلیک کنید.

تصویر ما حالا به شکل زیر درآمده و در هر مرحله طبیعی تر و زیباتر می شود.

همانطور که در پنل لایه ها می بینید، فیلتر هوشمند Motion Blur هم با لایه ما اضافه شده و هر زمان که بخواهید می توانید آن را تغییر دهید.

مرحله 15: برای دومین مرتبه میزان Levels را تنظیم کنید

آموزش ایجاد افکت بارش برف در فتوشاپ تقریباً به اتمام رسیده است. ولی در آخرین مرحله، قصد داریم ظاهر دانه های درشت برف را کمی زیباتر کنیم. برای این کار، یک فیلتر تنظیمات Levels تازه به لایه Snow Copy اضافه می کنیم. برای انجام این کار جهت Image > Adjustments > Levels را از منوی بالایی فتوشاپ پیش بگیرید.

همانطور که در مراحل قبل توضیح دادیم، نقاط مشکی و سفید (مانند عکس زیر) را جابجا کرده و میزان مورد نظر خودتان را تنظیم کنید. از نقطه مشکی می توانید برای کاهش تعداد دانه های درشت برف و از نطقه تنظیم کننده سفید نیز می توانید برای افزایش شفافیت آن ها استفاده کنید. دقتی کارتان به اتمام رسید، روی OK کلیک کنید.

بعد از اتمام کار، در پنل لایه ها می توانید دومین فیلتر Level Adjustment را مشاهده کنید که در صدر لیست فیلترهای هوشمند شما قرار گرفته است.

حالا دانه های درشت برف را هم تنظیم کرده ایم و آموزش ما اتمام رسیده است. نتیجه نهایی را می توانید در عکس زیر ببینید.

همانطور که مشاهده کردید، آموزش ایجاد افکت بارش برف در فتوشاپ بسیار ساده است. انجام دادن تمام این کارها حتی از مطالعه کل مقاله هم زمان کمتری از شما خواهد گرفت. این مقاله به نحوه نگارش شده که حتی افرادی که کوچک ترین آشنایی با فتوشاپ ندارند هم بتوانند از آن بهره ببرند، اگر کمی با فتوشاپ آشنا باشید، در عرض تنها چند دقیقه می توانید تمام مراحل را طی کنید.

منبع: photoshopessentials

منبع: دیجیکالا مگ

به "آموزش افزودن بارش برف طبیعی به عکس در فتوشاپ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش افزودن بارش برف طبیعی به عکس در فتوشاپ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید