سیستم سرمایش فضای باز ، انواع و مزایا و معایب هر کدام

به گزارش مبصر کلاس، خنک سازی فضاهای بسته کار چندان سختی نخواهد بود و تجهیزات زیادی نیز به این منظور در دسترس هستند. وقتی که حرف از خنک سازی فضای باز به میان می آید، دیگر نمی توان از تجهیزات خنک سازی رایج مورد استفاده در فضای بسته استفاده کرد چون کارایی لازم را مطمئناً نخواهند داشت. خنک نماینده ها و کولرهای فضای باز در واقع عملکردی مشابه با کولرهای آبی رایج دارند و از روش تبخیر آب برای خنک کردن محیط اطراف استفاده می نمایند. انواع مختلفی از سیستم های سرمایش فضای باز بر اساس کاربرد و قدرت آن ها وجود دارد که در ادامه سعی شده است هر کدام از آن ها توضیح داده شوند.

سیستم سرمایش فضای باز ، انواع و مزایا و معایب هر کدام

کولر های فضای باز چگونه کار می نمایند؟

کولرهای فضای باز همان طور که در بالا نیز به آن اشاره شد، عملکردی مشابه با کولرهای آبی دارند. به عبارتی از روش تبخیر استفاده می نمایند و بدین منظور آبی که به بخار و رطوبت تبدیل می گردد به وسیله پمپ مخصوص به سمت نازل های ویژه راهنمایی می گردد. آب هنگام خروج از این نازل ها به قطرات بسیار ریز تبدیل می گردد و به وسیله هوا در محیط اطراف پخش می گردد.

با برخورد هوای گرم با این ذرات بخار متعاقباً تبخیر رخ می دهد و از آنجا که تبخیر یک فرایند گرماگیر است، پس گرمای محیط را می گیرد و به همین سادگی موجب خنک شدن محیط می گردد. جریان هوایی که از آن برای پخش کردن و راهنمایی راستا بخار خنک نماینده استفاده می گردد می تواند جریان هوای طبیعی باشد و یا اینکه می توان از پنکه یا هواکش هایی در اندازه ها و قدرت های مختلف استفاده کرد که بستگی به کاربرد و محیط مورد استفاده دارد.

انواع سیستم سرمایش فضای باز بر اساس کاربرد

این سیستم ها به دلیل سادگی که از آن برخوردار هستند را می توان در شرایط و مقیاس های مختلف به کار بست. در ادامه رایج ترین آن ها مورد اشاره قرار گرفته است.

سیستم سرمایش فضای باز خانگی

وقتی که فصل گرما فرا می رسد آن چنان که باید نمی توان از فضای محیط خانه، حیاط یا تراس بهره برد. حتی در شرایطی گرما و شدت آفتاب آن قدر بالا است که گیاهان و گل ها کاملاً از بین می فرایند. با به کار بردن رطوبت ساز یا مه پاش خانگی در فضای باز می توان این مشکل را کاملاً رفع کرد. انواع مختلفی از رطوبت ساز خانگی بر اساس قدرت وجود دارند ولی در کل می توان گفت که این سیستم ها قادر هستند بدون ایجاد هرگونه مشکل از جمله خیس شدن دمای محیط اطراف را 10 تا 12 درجه سانتی گراد کاهش دهند.

سیستم سرمایش فضای باز تجاری و رستوران

جلب مشتری در هوای گرم تابستان برای مجتمع های تجاری عظیم و به ویژه رستوران هایی که در فضای باز قرار دارند همواره چالش برانگیز بوده است. مجتمع های تجاری و رستوران ها در هر کجا و به هر اندازه ای که باشند می توانند از این سیستم های رطوبت ساز خنک نماینده استفاده نمایند و دمای محیط را بدون اینکه مسئله ای برای مشتریان ایجاد کرد تا حد زیادی کاهش دهند.

سیستم رطوبت ساز فضای باز باغ و گلخانه

دمای زیاد و شدت بالای آفتاب خسارات زیادی می تواند به باغ ها و به ویژه گلخانه ها وارد آورد. سیستم یا رطوبت ساز فضای باز با توجه به مکانیسم خاصی که دارد ، می توان آن را در فضای باغ و گلخانه ها به کار گرفت. این سیستم ها کارکرد بسیار ساده ای دارند و به همین سبب استفاده از آن ها در مقیاس های عظیم امکان پذیر است و متعاقباً با توجه به پیچیدگی کم سیستم مصرف انرژی نیز بسیار پایین تری خواهد بود.

سیستم سرمایش فضای باز صنعتی

کارگاه ها و سالن های عظیم صنعتی با مسائل عمده ای از جمله گرد و غبار و گرمای زیاد دست و پنجه نرم می نمایند. سیستم های سرمایش فضای باز کارکرد بسیار ساده ای دارند و به کارگیری آن ها در فضاهای آلوده صنعتی امکان پذیر است. با به کارگیری آن ها هم می توان دمای محیط وسیع کارگاه و هم می توان گرد و غبار های موجود در فضای کارگاه را کاهش داد. در فضاهای صنعتی عظیم که جنبه زیبایی و بصری اهمیت خاصی ندارد از این سیستم های رطوبت ساز می توان همراه با پنکه های مه پاش استفاده کرد تا بتوان به نتیجه بهتری دست یافت.

طبقه بندی سیستم های سرمایش فضای باز بر اساس قدرت

سیستم های رطوبت ساز و خنک نماینده فضای باز را بر اساس قدرت و فشاری که ایجاد می نمایند در سه دسته زیر قرار می دهند:

  • کم فشار
  • فشار متوسط
  • فشار قوی

سیستم کم فشار

این سیستم با فشار آب شهری بین 1 تا 8 بار کار می نماید و از این رو نیازی به پمپ جداگانه ندارد. در سیستم کم فشار با توجه به عدم استفاده از پمپ مسلماً قطرات آبی که از نازل خارج خواهد شد اندازه درشت تری خواهند داشت و به همین دلیل به میزان کمتری می توانند محیط اطراف را خنک نمایند و از طرفی نیز باعث خیس و تر شدن محیط می گردد. این سیستم را نمی توان در اماکن مسکونی از جمله رستوران ها و یا کارگاه های صنعتی به کار گرفت. این نوع از سیستم های فشار کاملاً مناسب باغ ها، باغچه ها و گلخانه ها هستند.

سیستم فشار متوسط

سیستم های فشار متوسط در فشارهای 7 تا 17 بار کار می نمایند. قطرات آب خارج شده از نازل نسبتاً ریز هستند. این سیستم ها را می توان با خیال راحت در حیاط خانه ها و استخر های روباز به کار گرفت. اخیرا با افزایش دما در بسیاری از شهر های دنیا انواع مختلفی از سیستم های رطوبت ساز با فشار متوسط در خیابان ها و کوچه ها نصب شده اند.

سیستم فشار بالا

سیستم های فشار بالا در فشار های بالای 17 بار کار می نمایند. آب خارج شده از نازل ها در اثر فشار بالا کاملاً ریز هستند و بدون ایجاد هیچ گونه مسئله ای از جمله خیس کردن محیط اطراف می توانند که حداکثر خنک سازی را ممکن سازند. این سیستم ها در فشارهای بالای 55 تا 80 بار در محیط های صنعتی و فضاهای باز بسیار عظیم به کار گرفته می شوند.

مزایای استفاده از سیستم سرمایش فضای باز

  • کاهش دمای 10 الی 15 درجه ای
  • مصرف انرژی پایین
  • هزینه راه اندازی، نصب و نگهداری پایین
  • آلودگی کمتر محیط زیست
  • پاکیزه کردن هوا با جذب گرد و غبار
  • افزایش رطوبت هوا و یاری به رشد گیاهان
  • کاهش حشرات
  • قابلیت استفاده در مقیاس های مختلف
  • قابلیت استفاده تحت شرایط و کاربردهای مختلف
منبع: ویکی ساختمان

به "سیستم سرمایش فضای باز ، انواع و مزایا و معایب هر کدام" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سیستم سرمایش فضای باز ، انواع و مزایا و معایب هر کدام"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید