تصویرواقعی زن ایرانی را در شوهر آهوخانم بخوانید
به گزارش مبصر کلاس، کتاب شوهرآهو خانم اثر علی محمد افغانی در نشرنگاه منتشرشد.
به گزارش گروه فرهنگی مبصر کلاس، کتاب شوهر آهوخانم اثر علی محمدافغانی در نشرنگاه منتشرشد. این کتاب داستان آهوخانم را روایت می نماید؛ کسی که نمونه واقعی زن ایرانی است زنی عظیموار که حق و حقوقی ندارد. همین امر باعث خواری اش می گردد.
تصویری که نویسنده این کتاب از شخصیت اصلی داستانش روایت می نماید تصویری واقع گرایانه از بیمارگونگی تصورات اغلب نویسندگان این دوره را نسبت به زن ایرانی برملا می نماید.
از فصل دوم به بعد اثر، آهو خانم محور اصلی داستان می گردد و طرح رمان به کمک او گسترش پیدامی نماید. آدم ها و ماجرا های اطراف او شکل می گیرند. آرامش و قابل اعتماد بودن آهوخانم آنچنان تاثیری بر داستان می گذارد که حتی در صحنه هایی که حضور ندارد، وجودش احساس می گردد. در عین حال تقابل پیوستگی متقابل او با آدم های دیگر باعث می گردد، ساختمان اثر استحکام داشته باشد.
در فصل سوم آهوخانم صبورانه از کانون خانوادگی اش دفاع می نماید و هما، هووی او با حوصله به راندن او از صحنه مشغول می گردد؛ اما دفاع یأس آمیز آهوخانم توسل به همسایگان و دوستان، دعا ونذر و جادو نتیجه ای نمی دهد و او روز به روز بیشتر عقب نشینی می نماید.
علی محمد افغانی از نویسندگان مشهور ایرانی است که در ابتدای دهه 1340 به صحنه ادبیات داستانی ایران با رمان هزاربرگی شوهرآهوخانم وارد می گردد. هرصفحه از رمانی که نوشته بود، برگی از زندگی واقعی مردم کوچه و بازار بود؛ از این رو یک رویداد مهم ادبی محسوب می شد.
چاپ رمان هزار برگی آن هم در روزگاری که مردم ایران حوصله داستان های پاورقی مجلات را نداشتند، یک ریسک عظیم برای انتشاراتی ها بود. افغانی به این دلیل کتابش را با سرمایه خودش در دو هزار نسخه منتشرمی نماید. جسارتی که باعث حیرت ناشران شد. این رمان با استقبال مردم ایران در روزگار خودش قرارگرفت. به همین دلیل خیلی زود توزیعش را پذیرفتند به این ترتیب کتاب به چاپ های بعدی رسید.
منبع: خبرگزاری دانشجو