خواص شگفت انگیز روغن هسته انگور
به گزارش مبصر کلاس، روغن هسته انگور یکی از برترین و مغذی ترین روغن های گیاهی است. این روغن حاوی اندازه زیادی از آنتی اکسیدان ها است که مزایای زیادی داشته و استفاده از آن در طبخ و تهیه غذاها به محافظت قلب و عروق بدن یاری می نماید. با ما همراه باشید تا با خواص روغن هسته انگور بیشتر آشنا شوید.
همه خواص روغن هسته انگور
بیشتر چربی های موجود در این روغن گیاهی از دسته چربی های خوب و مفید (HDL) برای بدن هستند. بعضی از مهمترین خواص روغن هسته انگور عبارتند از:1. پیشگیری از مسائل قلبی و عروقیروغن هسته انگور حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین ای و اسیدهای چرب لازم است. این ترکیبات مفید باعث بهبود جریان خون شده و از عروق و قلب محافظت می نماید؛ در نتیجه استفاده از این روغن در تهیه غذاها، از مسائل و ناراحتی های قلبی پیشگیری و احتمال حمله و سکته را کاهش می دهد.
2. کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوبدر نگاه اول ممکن است تصور کنید که بطور کلی وجود کلسترول در خون موضوع خطرناکی است؛ اما این ماده که از دو نوع خوب (HDL) و بد (LDL) تشکیل می گردد، یکی از مهم ترین مواد مورد احتیاج بدن است؛ بطوری که وجود مقدار کافی از هر دو نوع آن در بدن برای ساخت دیواره سلولی، فراوری بعضی هورمون ها، تأمین ویتامین D و... لازم است. از این رو استفاده از روغن هسته انگور در تهیه غذاها به کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب در بدن یاری می نماید.
3. پیشگیری از بروز سرطانروغن هسته انگور سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها است؛ از این رو دارای خاصیت ضد سرطان بوده و به طور کلی به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید. تحقیقات نشان داده، استفاده از این روغن به طور ویژه از توسعه سلول های سرطانی در ریه، روده، پروستات و معده جلوگیری می نماید.
4. خاصیت ضد التهابییکی دیگر از خواص روغن هسته انگور، خاصیت ضد التهابی آن است. به این منظور استفاده از این روغن بعد از عمل های جراحی برای کاهش ورم و التهاب بسیار مفید است.
5. بهبود دیابت و درمان مسائل بیناییمصرف روغن هسته انگور در بهبود بیماری دیابت نقش دارد و به کاهش قند خون یاری می نماید. از طرف دیگر استفاده از این روغن در پیشگیری و درمان مسائل بینایی موثر بوده و با مقابله با مولکول های رادیکال آزاد پیری را به تعویق می اندازد.
6. تقویت و سلامت پوست و مویکی از مهترین خواص روغن هسته انگور، کاربرد این روغن در تقویت و سلامت پوست و مو است. روغن هسته انگور از ریزش مو ناشی از استرس پیشگیری می نماید و استفاده از آن باعث نرمی، لطافت و درخشنگی مو می گردد. در واقع روغن هسته انگور حاوی مواد مغذی فراوانی است که به تغذیه سلول های پوستی سالم برای رشد بهتر یاری می نماید؛ به همین جهت استفاده از این روغن و مالیدن آن به موها، برای درمان شوره سر و سایر بیماری های درماتولوژی که موجب خشکی و پوسته پوسته شدن پوست سر شده، مفید است. حفظ رطوبت موها و جلوگیری از مجعد شدن، شکنندگی و موخوره از دیگر خواص روغن هسته انگور برای سلامت مو است.
7. خواص روغن هسته انگور برای سیاهی دور چشمیکی از مهمترین کاربرهای روغن هسته انگور استفاده از آن در فراوری محصولات محافظتی پوست و مواد آرایشی است. این روغن به علت محتوای بالای ویتامین ای و اسید لینولئیک برای سلامت، نرمی و لطافت پوست بسیار مفید است؛ بطوری که این روغن پس از استفاده به راحتی جذب پوست شده، چربی آن در سطح پوست نمانده و خاصیت بازسازی بالایی برای سلول های پوستی دارد. به همین جهت، مصرف آن به عنوان مرطوب کننده و به خصوص برای پیشگیری از چروک و برطرف سیاهی اطراف چشم توصیه می گردد.
8. بهبود انعطاف پذیری مفاصلمصرف این روغن همچون روغن زیتون و روغن کنجد، جریان خون و انعطاف پذیری مفصل ها را بهبود می بخشد.
سایر خواص روغن هسته انگور بطور تیتر وار عبارتند از:
9. مرطوب کننده طبیعی پوست
10. درمان آفتاب سوختگی
11. درمان آکنه و جوش صورت
12. جوان سازی پوست صورت
13. لاغری و کاهش وزن
14. کاهش فشار خون
15. یاری به درمان یبوست
16. کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
17. کاهش نشانه های کشیدگی پوست
18. درمان خشکی لب ها
19. درمان بریدگی ها، کبودی ها و زخم های روی پوست
20. درمان شوره سر
21. تسریع رشد مو
22. درمان وزی مو
23. درمان بواسیر و رگ های واریسی
ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی روغن هسته انگورروغن هسته انگور سرشار از اسید لینولئیک (اسید چرب امگا 6) است ولی از نظر اسیدهای چرب امگا 3 بسیار ضعیف است، بقیه اسیدهای چرب آن شامل اسید اولئیک (خانواده امگا-9)، اسید پالمتیک (اشباع) و اسید استئاریک است.
هر 100 گرم روغن هسته انگور حاوی 884 کالری است.
روغن هسته انگور برای پخت و پزاگرچه به علت نقطه دود بالای روغن هسته انگور، این روغن به عنوان روغن گیاهی مناسب برای پخت و پز غذا و بعلاوه برای سرخ کردن مواد غذایی معرفی می گردد، اما به علت چربی های غیر اشباع زیادی که در این روغن وجود دارد، انتخاب آن به عنوان یک روغن برای پخت و پز توصیه نمی گردد. با این حال از این روغن می توانید به صورت خام بر روی سالاد و برای تهیه انواع سس سالاد در خانه بهره ببرید.
مضرات روغن هسته انگور؛ موارد احتیاطی و منع مصرفهمچون سایر روغن ها زیاده روی در مصرف این روغن نیز توصیه نمی گردد و در صورت استفاده متعادل از آن، هیچ گونه عوارض جانبی مشاهده نشده است.
عوارضی مانند فشار خون، سردرد، سرگیجه، سوء هاضمه و تهوع از مضرات زیاده روی در مصرف این روغن است. علاوه بر این استفاده مکرر و استعمال موضعی این روغن برای موها، ممکن است باعث پوسته پوسته، خشک شدن بیش از حد و خارش پوست سر گردد.
طرز تهیه روغن هسته انگور در خانهروغن موجود در هسته انگور بسیار کم و تهیه آن کار سختی است؛ به همین علت بهتر است که به جای تهیه آن در در خانه، از نمونه های آماده آن در بازار بهره ببرید؛ با این حال برای تهیه این روغن مراحل زیر را دنبال کنید:
1- هسته های آن را بطور کامل از پوست و گوشت میوه جدا کنید. (برای جدا کردن هسته انگور بویژه انگور سیاه، آن را آب می گیرند تا هسته ها جدا شوند)
2- اجازه دهید هسته های جدا شده به مدت 24 ساعت خشک گردد، برای سریع تر شدن فرایند خشک کردن می توانید از حرارت ملایم یاری بگیرید.
3- هسته های خشک شده انگور را در یک آسیاب یا دستگاه پرس سرد بریزید، در این مرحله روغن و آب هسته انگور گرفته می گردد.
4- ترکیب به دست آمده را از یک صافی رد کنید، تا روغن هسته انگور بکر به دست آورید. آن را در ظرف شیشه ای بریزید و برای مصارف خوراکی و بعلاوه برای پوست و مو بهره ببرید.
جمع بندیدر سرانجام گفتنی است که توجه داشته باشد، روغن هسته انگور یا هر روغن دیگری را هر چقدر هم که مفید باشد، نباید به طور کامل جایگزین سایر روغن ها کرد و قرار دادن انواع روغن های گیاهی و حیوانی در رژیم غذایی برای دریافت همه مواد غذایی لازم است.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون