شیرینی های سنتی خوزستان را بشناسید

به گزارش مبصر کلاس، خوزستان از آن استان های پرنشاطی است که مهمان نوازی شان حرف ندارد. مردمان این منطقه مهمان نواز هستند و برای همین آشپزی کردن و پذیرایی از مهمان برایشان اهمیت ویژه ای دارد. شاید برای همین هم هست که در پختن غذاهای رنگارنگ و تهیه شیرینی های خوشمزه برای پذیرایی بسیار خبره هستند. در این مقاله از شیرینی های خوزستان برایتان گفته ایم. با آنها آشنا هستید؟

شیرینی های سنتی خوزستان را بشناسید

1. کلوچه خرمایی

دزفولی های در آماده کردن کلوچه های خرمایی خوشمزه خبره هستند. برای تهیه این کلوچه ها از شکر، خرما، خمیرمایه، روغن یا کره و آرد استفاده می گردد. اگر دلتان می خواهد که شیرینی کلوچه خیلی زیاد نگردد، بهتر است که دیگر از شکر زیاد استفاده نکنید.

طعم و عطر خوش کلوچه های خرمایی تاحد زیادی مدیون ماده دیگری هم هست؛ چه ماده ای؟ زیره. این ماده هم نقش پررنگی در طعم دادن به شیرینی های جنوبی دارد. این کلوچه ها در نقاط مختلف خوزستان آماده می شوند اما دزفولی ها آن را بهتر می پزند.

2. رنگینک

در خرید شیرینی از استان خوزستان حتما رنگینک را هم به خاطر داشته باشید. این شیرینی خرمایی در جنوب معروفیت ویژه ای دارد. پایه و اساس آن را خرماهای خوشمزه و خاص جنوبی می سازند.

روی خرماها هم با ترکیبی از روغن و آرد گندم بوداده پوشانده می گردد. برخی ها از گردو هم در ترکیب رنگینک استفاده می نمایند. برای تزئین هم پودر نارگیل، دارچین و پودر پسته گزینه های خوبی هستند. رنگینگ برای افطار یا سحری در ماه رمضان هم پرطرفدار و انرژی بخش است.

3. کلوچه شوشتری

شوشتری ها هم کلوچه های خوشمزه ای آماده می نمایند. این کلوچه ها بافتی نرم و طعم خوشایندی دارند. در تهیه شیرینی جات جنوبی از مواد پرشمار و روش های سختی استفاده نمی گردد.

کلوچه های شوشتر هم با آرد، شیر، شکر، روغن و مایه خمیر تهیه می شوند. وجود زیره هم که مانند بسیاری از شیرینی های خوزستانی به کلوچه طعم و عطر خوشی می دهد. این شیرینی های شوشتری را به شکل لوزی برش می دهند و برای پذیرایی در ظرف هم شمایل خوبی پیدا می نمایند.

4. حلوا سفید یا قپیت

در دزفول و شوشتر حلوایی تهیه می گردد که نامش قپیت است. اگر انگشت پیچ همدانی ها را خورده باشید، حتما متوجه شباهت طعم این دو شیرینی با یکدیگر می شوید.

حلوای سفید خوزستانی ها با شکر، زردچوبه و البته سفیده تخم مرغ آماده می گردد. برخی ها برای عطر بیشتر حلوا از روغن حیوانی هم استفاده می نمایند. اگر گذرتان به خوزستان افتاد یا امکان سفارش کیک و شیرینی خوزستانی داشتید به حلوای سفید نگاهی ویژه داشته باشید.

5. حلوا خرمایی

خرما بازیگر نقش اول بسیاری از شیرینی های جنوبی است. این ماده خوشمزه و البته بسیار مقوی در حلوا خرمایی هم کاربرد دارد. حلوای خرمایی را با روغن، دارچین، آرد سنگک، پودر پسته و گردو درست می نمایند.

این مواد در ترکیب با هم حالتی خمیری یک دست به وجود می آورند. امکان شکل دادن به این خمیر وجود دارد و خوزستانی ها با آن توپک های گردی درست می نمایند. این توپک های مقوی و خوشمزه شکل جالبی هم دارند.

6. حلوا ارده

حلوا ارده هم خوشمزه است و هم مقوی. با خوردن اندکی از آن می توانید انرژی زیادی وارد بدن کنید. این شیرینی معروف هم با کنجد، شکر، هل و چوبک درست می گردد.

از حلوا ارده برای پذیرایی استفاده نمی گردد اما دسر خوبی برای بعد از مصرف غذا است و انتخاب آن برای صبحانه هم می تواند انرژی لازم برای طول روز را فراهم کند. شیرینی های ایرانی در تنوع کم نظیر هستند. برای امتحان کردن آنها می توانید خودتان آستین ها را بالا بزنید یا با سفارش از اسنپ به سادگی، آنها را درب منزلتان تحویل بگیرید.

7. لوز کنجدی

شیرینی های خوزستانی بمب انرژی هستند. وجود مواد پایه ای مانند خرما و کنجد در آنها باعث می گردد که بسیار انرژی زا باشند و البته خوشمزه. دزفولی ها شیرینی مجذوب کننده دیگری به نام لوز کنجدی هم درست می نمایند.

این شیرینی از کنجد، کره، شکر و گردو تهیه می گردد. شکل شیرینی هم همان طور که از نامش پیدا است، شبیه لوزی قالب زده می گردد. لوزهای کنجدی دزفولی فقط در خوزستان معروف نیستند و معروفیتشان در نقاط دیگر ایران هم زیاد است.

8. عسلیه

خنجربانی یا عسلیه هم از شیرینی های معروف دزفولی است که با رنگ های خوراکی، آرد و شکر آماده می گردد. این شیرینی بی شباهت به آب نبات های رنگی نیست و با درست کردن شربت غلیظی تهیه می گردد که بعد از سردشدن، آن را با رنگ خوراکی مخلوط می نمایند.

با ریختن قاشق قاشق شربت روی سینی پوشانده شده از آرد، عسلیه درست می گردد. بعد از اینکه شیرینی ها سرد شدند، آنها را از روی سینی برمی دارند و نوش جان می نمایند. درست کردن این شیرینی بسیار ساده است. برای گذران اوقاتی خوش در یک عصرگاه می توانید آماده کردن این شیرینی ها را امتحان کنید.

در آخر

خوزستانی ها مردم گرم و پرشوری هستند. آنها با انواع شیرینی های خوشمزه سفره هایشان را رنگین و از مهمانانشان پذیرایی می نمایند. دستور پخت وپز شیرینی های جنوبی آنچنان سخت نیست. هرچند که پای فوت های کوزه گری هم به میان است و فقط برخی از بومی ها هستند که قلق های خوشمزه ترشدن این شیرینی ها را بلد هستند. با این حال، شما هم با آشنایی با دستورهای تهیه می توانید، شیرینی ها را با دستان خودتان بپزید. اگر هم اهل شیرینی پزی نیستید با سفارش شیرینی های جنوبی یا خریدشان در سفر به خوزستان، با طعم و مزه شان بیشتر آشنا شوید.

منبع: همگردی

به "شیرینی های سنتی خوزستان را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیرینی های سنتی خوزستان را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید