چالش ابزار هوش مصنوعی جدید گوگل برای تشخیص بیماری های پوستی
به گزارش مبصر کلاس، گوگل اخیرا اظهار داشت، ابزاری مجهز به فناوری هوش مصنوعی را طراحی کرده است که می تواند بیماری های پوستی را تشخیص دهد. همانند دیگر ابزار هایی که با کارکردی مشابه طراحی شده اند، نحوه عملکرد و میزان دقت این فناوری جدید نیز سوالاتی را در ذهن علاقه مندان به وجود آورده است. از طرف دیگر، محققان معتقدند که باید تاثیر این ابزار بر رفتار افراد نیز مورد بررسی قرار گیرد و مشخص شود که دستاورد گوگل چه تاثیری بر میزان مراجعه مردم به پزشک خواهد داشت.
به گزارش آی تی ایران، جک دینز، از محققان دانشگاه بیرمنگام که تحقیقاتی را در زمینه عملکرد اپلیکیشن های تشخیص دهنده بیماری انجام داده، معتقد است برای عرضه این محصولات، تحقیقات و بررسی های دقیقی صورت نمی گیرد. وی می گوید بدون ارزیابی دقیق این ابزارها، نمی توان به درک درستی از تاثیرات و پیامد های آن ها دست یافت.
ابزار جدید گوگل به گونه ای طراحی شده که افراد ابتدا سه عکس را از پوست خود آپلود می کنند، سپس به سوالاتی درخصوص علائم احتمالی که با آن مواجهند، پاسخ می دهند. سپس گوگل از طریق این ابزار و با کمک فناوری هوش مصنوعی، لیستی از بیماری ها و شرایط احتمالی را با توجه به اطلاعات دریافتی ارائه می دهد.
همچنین در دل اطلاعات و تصاویر ارائه شده، از کاربر خواسته می شود تا با جست وجو در گوگل، جزئیات بیشتری در این رابطه کسب کند. به گفته گوگل، افراد می توانند این اطلاعات را ذخیره یا در صورت تمایل آن را حذف کنند. البته هنوز این ابزار عرضه نشده و قرار است طی ماه های آینده در اختیار کاربران قرار گیرد. سخنگوی گوگل همچنین تاکید کرد که این ابزار، راه چاره هایی را به کاربر ارائه می دهد تا بتواند خارج از امکانات این ابزار، در خصوص بیماری و شرایطی که به آن مبتلا شده، تحقیقاتی را انجام دهد.
زمانی که ابزار های مبتنی بر هوش مصنوعی مانند آنچه گوگل معرفی کرده، طراحی می شوند، محققان به بررسی دقت و صحت اطلاعات ارائه شده توسط این ابزار ها روی می آورند. آن ها سعی دارند تعیین کنند که عملکرد این فناوری در تشخیص علائم پوستی ناتعیین همانند یک جوش عجیب یا مسائل پوستی تعیین چگونه است.
گوگل هنوز اطلاعات دقیقی در این خصوص ارائه نداده، اما گفت که ابزار این شرکت می تواند مسائل پوستی را با دقت 84 درصدی تشخیص دهد. دینز می گوید: اگرچه طی این سال ها، تمایل زیادی برای استفاده از این ابزار ها وجود داشته، اما تعیین نیست که آیا این ابزار ها واقعا می توانند کمک کنند یا خیر. هیمیش فریزر، استاد دانشگاه برون که در این زمینه، تحقیقاتی را انجام داده، معتقد است شکاف بزرگی در درک ما از عملکرد و کارآیی این ابزار ها وجود دارد.
وی گفت: علاوه بر نبود اطلاعات در خصوص دقت و درستی این ابزار ها در تشخیص بیماری ها، تعیین نیست که تا چه اندازه، افراد به اطلاعات ارائه شده واکنش نشان می دهند و برای درمان اقدام می کنند. فریزر می گوید، پر کردن این شکاف آگاهی می تواند بسیار حائز اهمیت باشد. این روز ها فناوری های نوظهور زیادی عرضه می شوند که درک نحوه تاثیر آن ها بر رفتار مردم بسیار حائز اهمیت است.
وی معتقد است باید تعیین شود که آیا افراد بعد از دریافت اطلاعات از سوی این ابزارها، چه اقداماتی را انجام می دهند. آیا به پزشک مراجعه می کنند یا نسبت به آن بی تفاوت خواهند بود؟ محققان بر این عقیده اند که پیش از هر چیز، باید دقت این ابزار ها را بالا برد تا بتوان به نتیجه مطلوب دست یافت، به این معنی که اگر علائمی روی پوست مشاهده شود و این ابزار با توجه به تشخیص خود، آن را بی اهمیت بخواند و فرد نیز برای درمان آن اقدامی نکند، ممکن است عواقب جبران ناپذیری برای سلامت فرد به دنبال داشته باشد.
منبع: فرارو