با روز شکرگزاری بیشتر آشنا شوید
به گزارش مبصر کلاس، روز شکرگزاری هر سال در چهارمین پنجشنبه ماه نوامبر جشن گرفته می گردد. در این مقاله با این عید بیشتر آشنا شوید.
آمریکایی های سال ها است روز شکرگزاری را به پاسداشت نعمت هایی که خداوند به آن ها اعطا نموده است با آداب و رسوم خاصی جشن می گیرند. در ادامه به تاریخچه، غذاها و فرهنگ این روز نگاهی خواهیم انداخت.
تاریخچه روز شکرگزاری
روز شکرگزاری یک مناسبت سنتی آمریکایی است که هر سال در چهارمین پنجشنبه ماه نوامبر جشن گرفته می گردد. امروزه، این کلمه یادآور تصاویری مثل فوتبال، دورهمی های خانوادگی، بوقلمون کبابی و پای کدو است. ما در ادامه نگاهی به این مناسبت و تاریخچه اش خواهیم انداخت تا قبل از آنالیز غذاها و نوشیدنی های این روز، در خصوص آن اطلاعاتی کسب کنیم.
قبیله بومی آمریکایی وامپنوگ (Wampanoag)، بخشی از زندگی روزانه شان را به تشکر از نعمات پروردگار اختصاص می دادند. شکرگزاری در آن موقع و حتی امروز علت اصلی برگزاری جشن ها است و مردم بومی آمریکای شمالی برای برداشت پیروز محصولات کشاورزی، امید به بهاری پرثمر و شانس برای سایر مردم، مراسم برگزار می کردند.
سال 1621 سالی پرسعادت برای بومیان بود: پس از یک سال بیماری و قحطی، زحمات آنان با یک برداشت محصول زیبا جبران شده بود. زائران خدا را شکر نموده و سخاوت او در سنت برداشت محصول را با غذا و جشن های بسیار گرامی داشتند.
سنت های شکرگزاری پس از ورود پدران زائر و پیوریتن ها تغییر کرد. امروزه جشن های شکرگزاری تلفیقی از دو سنت هستند: آیین های نیو انگلند (New England) برای برداشت پیروز محصول و شکرگزاری پیوریتن ها به شکل یک احترام رسمی مذهبی که ترکیبی است از دعا و ضیافت.
جشنواره سالانه برداشت تا اواخر دهه 1660 در نیو انگلند تبدیل به مراسمی رایج نشد. تنها پس از انقلاب آمریکا بود که بیشتر اعلامیه های شکرگزاری به وسیله دولت و رهبران کلیسا منتشر می شدند. در ایام انقلاب، تعداد زیادی از حکمرانان سلطنتی مثل جان هنکاک، ژنرال جورج واشینگتن و کنگره ای قاره ای در اعلامیه هایی خداوند را بابت اتفاقات مطلوبی که برایشان می افتد، شکر گفتند.
منوی شکرگزاری
منوی کلاسیک شکرگزاری شامل بوقلمون، کرنبری، پای کدو و سبزیجات ریشه ای مربوط به برداشت های پاییزه نیو انگلند است. در ادامه شما پیشنهادات دیگری برای داشتن یک عید شکرگزاری ویژه را خواهید دید.
لوبیا سبز با موسیر
برای پخت این غذای جالب، صبح روز شکرگزاری لوبیاها را بخیسانید و اگر می خواهید طعم فندقی داشته باشد، فندق ها را از چند روز قبل برشته کنید (در صورت علاقه می توانید بادام را جایگزین کنید).
سوپ کدو با زیره
قبل از اضافه کردن کدوی گردویی به این خوراک تند و روان، آن را سرخ کنید تا نرمی اش با چنگال حس گردد.
مواد سبزیجاتی - گیاهی
یک هفته قبل از روز شکرگزاری تکه های نان مخصوص پای و بوقلمون را برشته کنید تا در روز عید، فر و اجاق فضای کافی داشته باشد.
سیب زمینی شیرین با شیره افرا و کرنبری
شیره های مصنوعی توجه ها را به طعم این غذای فرعی کلاسیک بی سروصدا جلب می نمایند که می تواند یک روز قبل از مراسم حاضر شده باشد.
کلم بروکسل با پانچتا و رزماری
در خصوص کلم های شیرین خوشمزه، از پخت طولانی مدت خودداری کنید. ما معمولا صبح روز شکرگزاری برای مدت کوتاهی کلم ها را خیسانده و آن ها را سرخ می کنیم تا مجددا گرم شوند و چاشنی را دقیقا قبل از سرو غذا، اضافه می کنیم.
فرهنگ عامه شکرگزاری
اگر یک روز وجود داشته باشد که در آن خانواده و غذا دور هم جمع می شوند و اهمیت بسیاری دارند، آن روز عید شکرگزاری است. روز شکرگزاری همواره شلوغ ترین روز مسافرتی در آمریکا است. خانواده های آمریکایی این روز را با خانواده و دوستان شان جشن می گیرند: آن ها دور هم جمع می شوند، با عزیزان شان صحبت می نمایند، قدردانی و دلتنگی خود را برای دوران ساده قدیم نشان می دهند و در کنار خانواده از تلویزیون، رژه ها یا بازی های فوتبال لیگ ملی فوتبال آمریکا (NFL) را دیدن می نمایند.
منبع: کجارو / winerist.com