خواص عسل شبدر و ارزش غذایی آن
به گزارش مبصر کلاس، عسل شبدر از شهد گل های شبدر توسط زنبور عسل فراوری می گردد و ارزش غذایی بالایی دارد. خواص عسل شبدر شامل تقویت سیستم ایمنی بدن، استحکام استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان، کنترل دیابت، پیشگیری از بیماری های قلبی، بهبود دردهای مفصلی و قاعدگی دردناک می گردد.

مبصر کلاس | سرویس سلامت - یکی از انواع عسل که می توانید به راحتی آن را از فروشگاه ها و مراکز فراوری عسل تهیه کنید، عسل شبدر است. این عسل خوش طعم و معطر، حاوی انواع ویتامین ها و عناصر مورد احتیاج بدن است و مصرف روزانه آن برای سلامتی مفید است. جالب است بدانید، از آنجایی که هیچ گونه فرآیندی بر روی این عسل صورت نمی گیرد، بیشتر مواد مغذی موجود در آن حفظ می شوند، همچنین عسل شبدر کاربردهای درمانی ویژه ای نیز دارد. در این مقاله بعضی از مهم ترین خواص عسل شبدر و فواید درمانی آن گردآوری شده است.
خواص عسل شبدر (طبع و فواید درمانی)
عسل شبدر از شهد گل های شبدر توسط زنبور عسل فراوری می گردد و طبع تر و گرمی دارد. خواص عسل شبدر برگفته از گیاه شبدر است. بعضی از مهم ترین فواید درمانی و خواص عسل شبدر عبارتند از:
- مهم ترین خاصیت درمانی عسل شبدر همانند دیگر انواع عسل طبیعی، تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با بیماری هاست. عسل شبدر دارای خاصیت ضد باکتری و ضدعفونی کننده است و برای برطرف عفونت های عمومی بدن مفید است.
- عسل شبدر حاوی مواد آنتی اکسیدان است و با جلوگیری از استرس اکسیداتیو و خنثی کردن اثرات منفی رادیکال های آزاد بر سلول ها، در پیشگیری از سرطان و یاری به درمان آن موثر است.
- استفاده از گیاه شبدر و عسل تهیه شده آن یکی از درمان های طبیعی برای کم خونی است و علاوه بر آن به تصفیه خون نیز یاری می نماید.
- مصرف عسل شبدر برای بیماران دیابتی مفید است و به کنترل قند خون یاری می نماید.
- پیشگیری از پوکی استخوان و یاری به استحکام استخوان ها از دیگر خواص عسل شبدر است. این عسل حاوی طیف گسترده ای از عناصر معدنی مهم نظیر فسفر و کلسیم است.
- بهبود ناراحتی های تنفسی، بهبود تنگی نفس و آسم از دیگر خواص عسل شبدر است.
- مصرف عسل شبدر باعث کاهش فشار خون می گردد. بنابراین یک تغذیه مفید برای بیماران مبتلا به فشار خون بالاست.
- عسل شبدر به دلیل داشتن مقادیر بالای پتاسیم، برای سلامت قلب مفید است و از بروز بیماری های قلبی، گرفتگی رگ ها و سکته پیشگیری می نماید.
- عسل شبدر به تقویت حافظه و بینایی یاری می نماید.
- مصرف این عسل به بهبود دردهای قاعدگی یاری می نماید، همچنین انرژی زا و نشاط آور است.
ویژگی ها و ارزش غذایی عسل شبدر
عسل شبدر منبعی غنی از مواد معدنی مانند روی، مس، منیزیم، پتاسیم، منگنز و مقادیر زیادی ویتامین ب، ویتامین ث، آنتی اکسیدان ها، هیدروژن پراکسید و کلسیم است. در هر قاشق غذاخوری از عسل شبدر، 64 کالری بدون چربی و یا کلسترول وجود دارد. عطر و طعم این عسل با عسل معمولی کمی متفاوت بوده، عطر و طعم ملایم تر و رنگی روشن تر دارد.
ویژگی های گیاه شبدر
شبدر یکی از مهم ترین گیاهان علوفه ای است و بیشترین کاربرد آن در تغذیه دام است. استفاده درمانی از این گیاه از قدیم رایج بوده است و امروزه خود گیاه، جوانه و عسل آن مصرف می گردد. شبدر گیاهی سه برگچه ای است و به همین خاطر اسم علمی آنها از دو کلمه لاتین Tria به معنی سه و Folia به معنی سه برگچه ای گرفته شده است. در شرایط مساعد این گیاه هفت ساله است ولی در آب و هوای گرم فقط دو سال عمر می نماید .
ارتفاع گیاه شبدر بسیار کم است و بیشتر از 15 سانتی متر نمی گردد و برگ های آن بیضی شکل و دراز است. تعداد گونه های شبدر در جهان حدود 300 گونه ذکر شده که از این تعداد 25 گونه از نظر کشاورزی مهم است. شبدر شیرین، شبدر برسیم، شبدر ایرانی، شبدر کوهی و شبدر قرمز از گونه های مهم این گیاه هستند.
برگرفته از: کتاب معجزات درمانی عسل و انگبین ها، organicfacts.net
منبع: setare.com