در همایش هند؛ پنجره ای فراسوی تحریم ها چه گذشت؟
به گزارش مبصر کلاس، همایش هند؛ پنجره ای فراسوی تحریم ها با حضور سفیر هند در ایران، نمایندگانی از اتاق بازرگانی تهران، وزارت امور خارجه ایران، سازمان توسعه تجارت ایران و جمعی از تجار، با محوریت افزایش سطح تبادلات تجاری این و هند در زمان تحریم برگزار گردید.
به گزارش مبصر کلاس، همایش هند پنجره ای فراسوی تحریم ها با حضور سوراب کومار-سفیر هند در ایران- ، بنی اسدی -رییس اداره امور هند وزارت امور خارجه ایران-، موسویان -مدیرکل آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران-، بهمن عشقی-دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران- و جمعی از تجار و فعالان اقتصادی در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران برگزار گردید.
در ابتدای این همایش بهمن عشقی-دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران- با اشاره به اینکه علی رغم توسعه بسترهای روابط اقتصادی بین دو کشور سطح روابط اقتصادی بین ایران و هند از 15 میلیارد دلار فراتر رفته است، اظهار کرد که هندی ها در دوره تحریم های قبلی در کنار ایران ایستادند و در شرایط فعلی خریدار نفت ایران هستند و امیدواریم پس از مدت 6 ماهه معین شده توسط آمریکایی ها کماکان شاهد ادامه این روند باشیم.
وی با بیان اینکه نقش ایران در تامین انرژی کشورهایی مانند هند و چین غیرقابل انکار است، توضیح داد که انرژی پاشنه آشیل هند و چین است و هر خطری به جریان تامین انرژی این دو کشور وارد گردد برای این دو غول بزرگ اقتصادی خطرناک و مهلک خواهد بود.
در ادامه موسویان -مدیرکل آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران- با بیان اینکه هندی ها توانستند امتیاز خرید نفت ایران را برای 180 روز به دست آورند، بیان نمود که هندی ها برای تمدید خرید نفت و شارژ حساب روپیه ایران در هند برنامه دارند تا بتوانیم خریدهای خود را از هند ادامه دهیم.
وی همچنین از ایجاد یک شعبه بانک خصوصی ایران در هند اطلاع داد و اظهار کرد که یکی از بانک های خصوصی ایران در هند شعبه ایجاد خواهد نمود تا از صادرات محصولات خود در هند پشتیبانی کنیم و این درحالی است که ظرفیت معاملات تهاتری بین ایران و هند بدون مبادله پول هم وجود دارد.
موسویان افزود که امیدوار هستیم توسعه بندر چابهار هرچه سریعتر در دستور کار قرار گیرد و توصیه می کنیم علاوه بر تبادل کالا بین ایران و هند، دو کشور به سمت سرمایه گذاری، فراوری مشترک و ایجاد شرکت های مشترک نه تنها در سطح بخش خصوصی بلکه در بخش دولتی اقدام نمایند.
بنی اسدی -رییس اداره امور هند وزارت امور خارجه ایران- سومین سخنرانی بود که در این همایش صحبت کرد. وی پیشنهاد کرد تا کارگروهی از سوی اتاق بازرگانی تهران، سفارت هند و اداره امور هند وزارت امور خارجه ایران شکل گیرد تا از این طریق در جهت حل مشکل تجار دو کشور و تسهیل فعالیت آنها گام برداشت.
وی افزود که در دوره اولیه تحریم ها علیه ایران با هندی ها در ارتباط بودیم و ترتیبات مالی اولیه خود را با این کشور برقرار کردیم، در حال حاضر نیز پیشنهاد می کنیم تا با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، سفارت هند و اداره امور هند وزارت امور خارجه ایران کارگروه تشکیل گردد تا در جهت حل مسائل تجارت و تسهیل امور مربوط به آنها همکاری نمایند.
اما سوراب کومار-سفیر هند در ایران- در انتها این همایش با اعلام اینکه دو قرارداد تجاری بین ایران و هند در حال نهایی شدن است از وجود مکانیسم استفاده از روپیه برای تجارت کالاهای که تحریم نیستند اطلاع داد. به گفته وی دو قرارداد تجارت ترجیحی و قرارداد دوجانبه سرمایه گذاری بین دو کشور درحال نهایی شدن است و بر اساس این قراردادها ایران و هند می توانند در چارچوب بهتری همکاری نمایند و روابط قوی تری در سال های آینده داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه خرید نفت خام از ایران توسط هند 300 هزار بشکه در روز است، اعلام نمود که اگر قیمت نفت را 60 دلار برای هر بشکه نفت درنظر بگیریم به رقمی معادل 540 میلیون دلار در ماه میرسیم و ایران میتواند با این پول برای خرید از هند اقدام کند.
سفیر هند در ایران افزود، زمانی که مکانسیم SPV توسط اروپا راه اندازی گردد می توان پول را به مکان های دیگری منتقل کرد و این درحالی است که مکانیسم روپیه قوی تراست و امکانات بیشتری را ایجاد می نماید هر چند که ما می دانیم این مکانیسم مشکل هایی دارد که امیدواریم طی 10 تا 15 روز آینده این مسائل رفع گردد.
کومار همچنین با تاکید براین که درمورد صدور ویزا مسئله ای وجود ندارد، اظهار کرد که می توان ویزا را به صورت آنلاین دریافت کرد و اگر مسئله یا مشکل دیگری وجود دارد تجار می توانند آن را با شخص بنده مطرح نمایند تا حل گردد.
منبع: خبرگزاری ایسنا