خبرنگاران کشت نشایی در 18 هکتار از زمین های کشاورزی میاندوآب
به گزارش مبصر کلاس، مهاباد- خبرنگاران- مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: 18 هکتار از زمین های کشاورزی این شهرستان در سال زراعی جاری به کشت نشایی محصولات بهاره اختصاص یافته است.
علی دیانتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار مبصر کلاس گفت: در سال های اخیر توسعه و ترویج کشت محصولات کم آب بر نظیر کلزا، زعفران، پسته و سنجد به عنوان جایگزینی مناسب برای محصولاتی با احتیاج آبی بالا و کشت نشائی محصولات بهاره از جمله چغندرقند، پیاز، گوجه فرنگی، فلفل، خیار جهت کاهش مصرف آب کشاورزی در اولویت کاری این مدیریت واقع شده است.
وی با بیان اینکه کاهش هزینه های کارگری، وجین کاری و کنترل علف های هرز از مزایای کشت نشایی است، اضافه نمود: ایجاد خزانه نشا به ویژه در محیط های گلخانه ای از برنامه های آینده جهاد کشاورزی است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب در ادامه با بیان اینکه سال جاری 251 هکتار از اراضی این شهرستان به کشت محصول کلزا اختصاص یافته است، گفت: در سایه هنر مدیریت فراوریکنندگان و زحمات ارزشمند کارشناسان متخصص جهاد کشاورزی، شرایط مزارع کلزای این شهرستان، توسط محققان مرکز تحقیقات کشور و سایر بازدیدکنندگان در سطح استانداردهای کشورهای اروپا ارزیابی شد.
دیانتی اعلام کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در راستای محرومیت زدایی و توسعه روستاها، فعالیت های ارزنده ای انجام گرفته ولی متاسفانه در خارج از محیط روستاها و مزارع کشاورزی که محل فراوری ثروت و اقتصاد است در مورد تأمین زیرساخت ها در عرصه های فراوری با مشکل روبرو هستیم.
وی کمبود اعتبار برای توسعه پروژه ها و طرح های عمرانی به ویژه سیستم های نوین آبیاری، کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی به ویژه صنایع چوب و کارخانجات کنسانتره میوه را از سایر مسائل بخش کشاورزی برشمرد و اضافه نمود: با توجه به حجم کاری و تراکم بالای پرونده های متقاضیان دریافت تسهیلات برای طرح های کشاورزی اخذ مجوز و راه اندازی شعبه دیگری از بانک کشاورزی از سوی مسوولان از احتیاجهای این شهرستان است.
وی همچنین با اشاره به فعالیت های شاخص، ظرفیت ها و پتانسیل ها، چالش ها، مسائل و مسائل بخش کشاورزی، گفت: کاهش نزولات جوی، تغییرات اقلیمی، وجود محدودیت در منابع آبی از یک سو و اجرای برنامه های ستاد احیای دریاچه ارومیه و کاهش حق آبه شهرستان در سال های اخیر از سوی دیگر، فراوری محصولات کشاورزی را تحت تاثیر قرار داده و محدودیت هایی را برای فراوریکنندگان بوجود آورده است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اضافه نمود: تاسیس و راه اندازی واحدهای فراوریی و طرح های کشاورزی به دلیل عدم صدور مجوز تامین آب مورد احتیاج با مشکل روبرو شده است.
دیانتی اعلام کرد: به منظور توسعه کشاورزی پایدار و تحقق جهش در فراوری محصولات کشاورزی باید تمامی ارگان ها و نهادهای دخیل در امر فراوری و تامین نهاده های کشاورزی، به ویژه اداره امور منابع آب، شرکت توزیع فرآورده های نفتی و بانک کشاورزی، همکاری و تعامل سازنده ای با بخش کشاورزی داشته باشند.
میاندوآب با وجود 82 هزار هکتار اراضی زیر کشت شامل 52 هزار هکتار اراضی آبی و 30 هزار هکتار دیم در فراوری نهال، شیر، علوفه و زراعت چوب دارای برند ملی و منطقه ای است.
منبع: ایرنا