طرز تهیه آرد برنج خانگی با برنج خشک و برنج خیس خورده

به گزارش مبصر کلاس، آرد برنج یکی از پرمصرف ترین آردها در آشپزی ایرانی است و در این مطلب طرز تهیه آرد برنج خانگی را با شما درمیان می گذاریم. از این آرد می توان برای غلیظ کردن سوپ ها و خورش ها و بعلاوه به عنوان جایگزین آرد گندم در کیک و بیسکویت استفاده کرد. از آنجایی که آرد سفید فاقد گلوتن است در شیرینی پزی و رژیم های بدون گلوتن کاربرد زیادی دارد. اما نمی توان از آن برای تهیه نان های که احتیاج به تخمیر دارند، استفاده کرد.

طرز تهیه آرد برنج خانگی با برنج خشک و برنج خیس خورده

احتمالا شما هم ترجیح می دهید آرد برنج را آماده از فروشگاه ها خریداری کنید. اما بد نیست بدانید که طرز تهیه آرد برنج خانگی بسیار ساده است. می توانید این آرد را به طور مستقیم از برنج خشک درست کنید یا از برنج خیس خورده برای فراوریش بهره ببرید. فقط کافی است آسیاب یا مخلوط کن داشته باشید.

مواد و لوازم لازم برای تهیه آرد برنج

  • برنج دو پیمانه یا حدود 400 گرم
  • مخلوط کن یا آسیاب یک عدد

طرز تهیه آرد برنج خانگی

مرحله اول (طرز تهیه آرد برنج خانگی با برنج خشک)

برای تهیه آرد برنج خانگی که بتوانید با آن یک ظرف فرنی خوشمزه برای سفره افطارتان آماده کنید ابتدا باید از مخلوط کن یا آسیاب بهره ببرید. هر بار یک پیمانه برنج خشک را داخل دستگاه بریزید و دستگاه را روشن کنید تا برنج ها خوب خرد شوند. سپس الک کنید. بعد از الک کردن اگه هنوز دانه های درشت برنج در الک بود آنها را مجدد در آسیاب بریزید و خرد کنید. تا تمام آرد یک دست گردد. آرد را در ظرف مناسبی که عایق باشد بریزید و در یخچال نگه دارید.

مرحله دوم (طرز تهیه آرد برنج خانگی با برنج خیس خورده)

برنج را کاملا بشویید و به مدت سه تا شش ساعت داخل آب بگذارید تا خیس بخورد. سپس برنج را آبکش کنید تا حدود نیم ساعت در آبکش بگذارید تا کامل آبش خارج گردد. یک دستمال آشپزخانه بزرگ و تمیز را روی یک سینی بزرگ یا میز پهن کنید. برنج ها روی دستمال پخش کنید و حدود 45 دقیقه تا یک ساعت زمان دهید تا برنج ها در محیط خانه خشک شوند.

مرحله سوم

از قلم نیاندازید که به هیچ وجه نباید برنج را در آفتاد خشک کنید. برای اینکه سریع تر خشک گردد می توانید از باد پنکه بهره ببرید. برنج در این حالت نباید به طور کامل خشک گردد باید طوری باشد که وقتی به آن دست می زنید کمی رطوبت را در آنها حس می کنید. سپس برنج ها را داخل آسیاب بریزد و خرد کنید. ممکن است احتیاج باشد دو تا سه بار برنج ها آسیاب گردد. آرد را به یاری الک قنادی که مخصوص آرد و مش ریز است، الک کنید. دانه های درشت برنج به جای مانده که از الک رد نشده اند را باز هم آسیاب کنید. آنقدر این کار را انجام دهید تا آرد شما کاملا یک دست گردد.

مرحله چهارم

از این آرد می توانید برای تهیه نان برنجی هم بهره ببرید یا اینکه با آن فرنی با آرد برنج تهیه کنید. آردی که درست کردید را در سینی پهن کنید و باز هم بگذارید تا در دمای محیط خشک گردد. در این مرحله برای خشک شدن آرد می توانید از حرارت هم بهره ببرید. ماهی تابه ای بزرگ را روی حرارت میانه بگذارید و آرد را داخل آن چند دقیقه تفت بدهید تا رطوبت آن بخار گردد. آرد برنج باید سفید باقی بماند و اصلا قهوه ای نگردد؛ پس مرتب باید هم بزنید که نسوزد. وقتی آرد برنج به مقدار کافی خشک شد، آن را داخل ظرف در بسته بریزید و در یخچال نگه دارید.

چند نکته برای تهیه آرد برنج

  • برای آسیاب کردن برنج می توانید از آسیاب قهوه هم بهره ببرید. فقط دقت کنید قبل از استفاده حتما داخل آن را کامل تمیز کنید. برای هر بار آسیاب کردن هم بیشتر از دو تا سه قاشق برنج در آسیاب قهوه نریزید.
  • یک اصل کلی در مقدار فراوری آرد برنج وجود دارد که به ازای هر یک پیمانه برنج، یک پیمانه آرد برنج به دست می آید.
  • برای اطمینان از کامل خشک شدن آرد کمی از آن را بین انگشتان تان فشار دهید. در این حالت اگر خشک شده باشد، دانه های آن به هم نمی چسبند.
  • آردی که درست کردید داخل ظرف که در آن محکم بسته می گردد بریزید. ظرف های شیشه ای از ظرف های پلاستیکی بهتر هستند.
  • اگر از کیسه پلاستیکی برای نگهداری آرد استفاده می کنید، قبل از بستن در کیسه حتما هوای اضافی آن را خارج کنید.
  • آرد را می توانید تا یک سال در یخچال و حتی فریزر نگه دارید. بهتر است برچسبی روی ظرف آن بزنید و تاریخ فراوریش را بنویسید تا حواستان باشد تا چه تاریخی می توانید از آن بهره ببرید. اگر در این فاصله متوجه کپک زدن آرد یا بوی نامطبوع آرد شدید، آن را دور بریزید.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه آرد برنج خانگی با برنج خشک و برنج خیس خورده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آرد برنج خانگی با برنج خشک و برنج خیس خورده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید