عدس پلو نذری و فوت و فن پخت آن

به گزارش مبصر کلاس، عدس پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی است که به دلیل وجود عدس و کشمش ارزش غذایی بالایی دارد.

عدس پلو نذری و فوت و فن پخت آن

عدس پلو در میان پلوهای ایرانی جایگاه خاصی دارد و با مخلفات خوشمزه مختلفی سرو می شود. این غذا را می توان با زعفران و گوشت قلقلی تهیه و آن را با کشمش و خلال پسته تزیین کرد. دستوری که در بخش آشپزی مبصر کلاس می خوانید طرز تهیه عدس پلو نذری با گوشت چرخ کرده است.

مواد لازم برای طرز تهیه عدس پلو نذری

  • برنج 16 کیلوگرم
  • عدس 8 کیلوگرم
  • کشمش پاک کرده و شسته شده 3 کیلوگرم
  • گوشت چرخ کرده 4 کیلوگرم
  • پیاز سرخ شده 800 گرم
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
  • روغن جامد 3 کیلوگرم
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم

توجه کنید که مواد توضیح داده شده در این قسمت برای تهیه عدس پلو برای 50 نفر است. اگر می خواهید آن را برای تعداد افراد بیشتری تهیه کنید، باید نسبت مواد را افزایش دهید. به عنوان مثال برای تهیه عدس پلو نذری برای حدود 20 تا 30 نفر باید نسبت همه مواد را نصف کنید.

طرز تهیه عدس پلو نذری

مرحله اول

برای تهیه عدس پلو نذری بدون گوشت با توجه به تعداد افراد، مواد لازم را فراهم کرده و تنها گوشت چرخ کرده را حذف و به جای آن از خرما استفاده کنید. برای این کار به تعداد افراد یا 2 برابر آن خرما تدارک ببینید.

مرحله دوم

از روز قبل برنج را با آب و نمک خیس کنید. خیس کردن عدس از روز قبل نیز توصیه می شود. خیس کردن عدس باعث سبک تر شدن عدس شده و به جلوگیری از ایجاد نفخ کمک می کند.

مرحله سوم

عدس را در داخل یک قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید. آب باید به مقدار ای باشد که روی عدس ها را بپوشاند. مقدار پخت عدس بهتر است که به حالت نیم پز باشد تا در پلو له نشود. این کار باعث می شود تا عدس ظاهر خوبی نیز داشته باشد. پس از اینکه عدس پخته شد، آن را آبکش کرده و کمی نمک به آن اضافه کنید.

مرحله چهارم

یک دیگ را تا نصف از آب پر کنید. آن را روی شعله گاز قرار داده و اجازه دهید تا آب جوش بیاید. وقتی به طور کامل جوش آمد، برنج از قبل خیس شده را داخل قابلمه بریزید. صبر کنید تا برنج به خوبی نرم شود و سپس آبکش کنید.

مرحله پنجم

در دیگ کمی روغن بریزید و سپس نان لواشی را که از قبل آماده کرده اید در ته قابلمه قرار دهید. پس از آن به ترتیب یک لایه برنج و یک لایه عدس در کف قابلمه بریزید تا عدس و برنج تمام شوند. سپس برنج را از دور قابلمه جمع کرده و به شکل تپه درست کنید. با انتهای کفگیر چندین سوراخ داخل برنج ایجاد کنید تا هنگام دم کشیدن بخار از برنج خارج شود. صبر کنید تا برنج به خوبی دم کشیده و مغزپخت شود.

مرحله ششم

برای تهیه پیازداغ و کشمش و گوشت چرخ کرده، کشمش هایی که از قبل آماده کرده و شسته اید را داخل یک قابلمه روغن با شعله ای با درجه حرارت ملایم تفت دهید. توجه کنید که کشمش خیلی سریع می سوزد. بنابراین مراقب باشید. برای دیدن دستورهای نذری تهیه حلوا بدون آرد، ساده و فوری را بخوانید.

مرحله هفتم

گوشت را می توانید به دو شکل تهیه کنید. یک روش گوشت چرخ کرده سرخ شده با پیازداغ و دیگری تهیه گوشت های قلقلی است. برای تهیه گوشت به شکل اول باید ابتدا پیازها را به شکل خلالی خرد کنید. در یک ماهیتابه بزرگ روغن بریزید و پس از اینکه روغن داغ شد، پیازها را به آن اضافه کنید. کمی پیاز را تفت داده و پس از اینکه رنگ آن طلایی شد، گوشت چرخ کرده را به پیازداغ اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا سرخ شود. سپس فلفل و نمک و زردچوبه و دارچین را به مقدار دلخواه به آن اضافه کنید.

مرحله هشتم

در روش دوم ابتدا باید گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل و دارچین و زردچوبه ترکیب کرده و به خوبی ورز دهید. سپس قلقلی های چرخ کرده را به مقدار دلخواه آماده کرده و می توانید قلقلی ها را به مقدار گردو آماده کنید. سپس آنها را در مقداری روغن تفت دهید تا سرخ شوند.

اکنون تمام ترکیبات به شکل جداگانه آماده شده است. وقتی برنج دم کشید، می توانید کمی از برنج را با زعفران دم کرده مخلوط کرده و برای تزیین استفاده کنید. زعفران طعم و عطر فوق العاده ای به این غذا می دهد.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذای نذری 6 نذری ساده که سریع آماده می شوند را مطالعه کنید.

منبع: پیام دلتا

به "عدس پلو نذری و فوت و فن پخت آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عدس پلو نذری و فوت و فن پخت آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید